Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

//Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2017-05-19T06:52:50+00:00

11111

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Από τις έννοιες μέσα στις οποίες εμπεριέχεται το Όραμα της Εταιρείας, μπορεί κάποιος να διακρίνει πως θεωρούμε επιτυχημένη τη δραστηριότητά μας, όταν αυτή είναι εναρμονισμένη με τις βασικές αξίες της Κοινωνίας και των Ανθρώπων.

Καινοτομούμε με Πάθος
Αξιοποιούμε αποτελεσματικά την Τεχνολογία
Πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις

προς όφελος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στην OTS δεσμευόμαστε να προσπαθούμε συνεχώς για ένα καλύτερο περιβάλλον, μια καλύτερη Κοινωνία.

Οι δράσεις της Εταιρικής μας Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζονται σε 3 βασικούς άξονες: τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, το Περιβάλλον.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι άνθρωποί μας εΠροσωπικό_1ίναι αυτοί στους οποίους οφείλουμε τη διαφοροποίηση της OTS. Επενδύουμε συνεχώς στους εργαζόμενους μας.

Προσφέρουμε προγράμματα δια βίου μάθησης σε συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κάθε χρόνο λειτουργούν δωρεάν ειδικές τάξεις εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειές τους.

Παρέχουμε ιδιωτική ασφάλιση στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Κοινωνία

Ως ενεργά μέλη της Κοινωνίας υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Κάθε χρόνο συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια και συνεργαζόμαστε με τους Φορείς «Το χαμόγελο του Παιδιού», «Το Παιδικό Χωριό SOS σIMG_20151208_121954το Πλαγιάρι», «οι Γιατροί του Κόσμου».

Υποστηρίζουμε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, συμμετέχοντας στο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε στις 2/12/2015 στα γραφεία του ΣΕΠΒΕ.

Υποστηρίζουμε το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και συμμετείχαμε με το σήμα του στον «Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο Δρόμο Θεσσαλονίκης 2014».

Τα Χριστούγεννα του 2013 επισκεφτήκαμε το «Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» και προσφέραμε στα παιδιά δώρα, τα οποία μας γέμισαν αγκαλιές και χαμόγελα.

Στηρίζουμε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τρεις φορές το χρόνο διοργανώνουμε Εθελοντική Αιμοδοσία στους χώρους της Εταιρείας. Ειδικότερα συνεργαζόμαστε με το «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ» διατηρώντας Τράπεζα Αίματος.

Ακαδημαϊκή Κοινότητα

Σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Σχολεία διοργανώνουμε «Ημέρες Καριέρας» κατά τις οποίες Φοιτητές και Μαθητές επισκέπτονται τους χώρους της Εταιρείας, ξεναγούνται από τα Στελέχη και ενημερώνονται για τις λειτουργίες της κάθε Διεύθυνσης. Σε συνεργασία με το «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» παρευρεθήκαμε σε ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε όπου συμμετείχαμε με εισήγηση για τη Διεύθυνση Πωλήσεων και τις Στρατηγικές Πωλήσεων.

Το 2015, υποστηρίξαμε ως χορηγοί το 1ο  Συνέδριο DEVIT που διοργανώθηκε στις 15/5/2015, ενώ το 2014,  υποστηρίξαμε το Διαγωνισμό «Apps 4 Thessaloniki» όπου και βραβεύσαμε το Νικητή της 3ης θέσης.

Υποστηρίζουμε ενεργά τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, τις δράσεις τους και τις ερευνητικές ομάδες που αναπτύσσονται στις δομές τους. Το 2013 στο Συνέδριο της Έκθεσης «Polis» με θέμα «Δημιουργικές Πόλεις – Συνδυάζοντας την Καινοτομία με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» καλεσμένες μας οι Ερευνητικές Ομάδες «PANDORA», «ISAAG» και «RAPPEL» παρουσίασαν τα projects τους.

Το 2014 υποστηρίξαμε ενεργά το Διεθνές Συνέδριο «4th International Conference on Web Intelligence, Mining and Semantics – WIMS-14» το οποίο διοργανώνεται από το «Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

Συνεργαζόμαστε με τα Γραφεία Διασύνδεσης των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης Φοιτητών στην Εταιρεία.

Περιβάλλον

Στην OTS λειτουργούμε με σεβασμό στο περιβάλλον. Μειώσαμε ικανοποιητικά το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Αντικαταστήσαμε τις λάμπες πυρακτώσεως με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το κτίριο της Εταιρείας ενώ σε κάθε όροφο υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και μπαταριών.

Εφαρμόζοντας Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων μειώσαμε τον όγκο των εκτυπώσεων, μειώνοντας έτσι και τα απόβλητα των εκτυπώσεων (τόνερ) και τον όγκο του χαρτιού που απαιτείται.

Το 2013 υποστηρίξαμε το φορέα «Ecocity» και ειδικότερα την εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης «Ecomobility» και τις δράσεις της για αλλαγή νοοτροπίας και ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Call me back