Be an OTS Intern

Η OTS είναι μία εταιρεία παραγωγής λογισμικού που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τους οργανισμούς του ∆ημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Με αποστολή την κατάργηση της γραφειοκρατίας και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υψηλής αξίας και ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Σκοπός μας είναι η πλήρης ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, με άμεσο όφελος προς τον πολίτη.

Πραγματοποιώντας την πρακτική σου στην OTS θα ενταχθείς σε μια από τις ομάδες μας, και θα εκπαιδευτείς στο αντικείμενο και τον τρόπο εργασίας μας. Έχοντας ενεργό ρόλο στις καθημερινές εργασίες της ομάδας σου, θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με έμπειρους επαγγελματίες, κάνοντας τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της πληροφορικής. Ολοκληρώνοντας την πρακτική σου στην OTS:  

  • Θα αποκτήσεις πραγματική επαγγελματική εμπειρία σε ένα δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον 
  • Θα εξελιχθείς προσωπικά και επαγγελματικά 
  • Θα αποκτήσεις νέες γνώσεις σε ποικίλες θεματικές και εργαλεία, μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Quote for Internship by Helen Hayes

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρακτικής; 

6-μηνο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 

Από τις πρώτες μέρες θα ενταχθείς σε μία παραγωγική ομάδα και θα ακολουθήσεις ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τόσο θεωρητική κατάρτιση, όσο και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων σε project. 

Mentoring 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, ένας μέντορας θα αναλάβει να σε υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής σου περιόδου. Έχοντας καθημερινή παρουσία δίπλα σου, θα σε βοηθήσει να ενταχθείς ομαλά στην ομάδα, θα σου μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του και θα σε καθοδηγήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα βρίσκεις τις λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύπτει. 

Shadowing  

Με την ένταξή σου σε μια από τις ομάδες μας, θα έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται έμπειροι επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής, της οικονομίας και της εξυπηρέτησης πελατών. Συμμετέχοντας στις καθημερινές συναντήσεις της ομάδας και έχοντας ενεργό ρόλο στα project της, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις πώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σου καθημερινά ζητήματα, υιοθετώντας καλές πρακτικές στην μελλοντική επαγγελματική σου πορεία.  

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης 

Οι θέσεις για πρακτική άσκηση, που προσφέρει η OTS, απευθύνονται σε φοιτητές ή φοιτήτριες που πραγματοποιούν τις σπουδές τους σε σχολές πληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης.  

Θέλεις να γίνεις Software Developer ή Customer Service Consultant;

Αν σπουδάζεις πάνω στον τομέα της πληροφορικής και σου αρέσει ο προγραμματισμός, τότε μπορείς να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου ως Software Developer. Ως Software Developer Intern, θα εκπαιδευτείς και θα αποκτήσεις εμπειρία: 

  • Στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και το testing για Web Applications (backend & frontend) 
  • Στην ανάπτυξη και συντήρηση Βιβλιοθηκών Κώδικα, Εφαρμογών, Οδηγιών και Τεχνικών Περιγραφών 
  • Στην παροχή συνεχούς ανατροφοδότησης για τη βελτίωση των προϊόντων, τη χρήση νέων τεχνολογιών και μεθόδων οργάνωσης 

Έχεις τα παρακάτω; 

  • Σπουδές στην Πληροφορική 
  • Καλή γνώση αντικειμενοστραφή προγραμματισμού 
  • Καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας (τόσο γραπτά, όσο και προφορικά) 

Δες παρακάτω πώς να κάνεις την αίτησή σου για αυτή τη θέση πρακτικής! 

Πρακτική Divider

Αν οι σπουδές σου έχουν ως αντικείμενο την οικονομία ή την διοίκηση, σου αρέσει η επικοινωνία με πελάτες και έχεις πάθος με τις λύσεις που μπορεί να δώσει η τεχνολογία σε καθημερινά προβλήματα, τότε η θέση του Σύμβουλου Εξυπηρέτησης Πελατών είναι αυτή που σου ταιριάζει. Ως Σύμβουλος Εξυπηρέτησης Πελατών, θα εκπαιδευτείς και θα αποκτήσεις εμπειρία: 

  • Στην υποστήριξη των πελατών για την ορθή λειτουργία των εφαρμογών της εταιρείας 
  • Στην εκπαίδευση των πελατών στα προϊόντα της εταιρείας 
  • Στην παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας στους πελάτες 

Έχεις τα παρακάτω; 

  • Σπουδές σε Οικονομικό/διοικητικό αντικείμενο 
  • Πολύ καλή γνώση MS Office 
  • Καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας (τόσο γραπτά, όσο και προφορικά) 

Δες παρακάτω πώς να κάνεις την αίτησή σου για αυτή τη θέση πρακτικής! 

 

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω την Πρακτική μου Άσκηση στην OTS; 

Οι αιτήσεις για Πρακτική Άσκηση στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Τρίκαλα και την Κοζάνη, ανοίγουν κάθε χρόνο, από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο και από Αύγουστο μέχρι Σεπτέμβριο και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτό, πριν πραγματοποιήσεις την αίτησή σου για πρακτική, φρόντισε να λάβεις υπόψιν ότι: 

  1. Είσαι εγγεγραμμένος/η σε πανεπιστήμιο 
  2. H πρακτική σου άσκηση εντάσσεται σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του πανεπιστημίου σου  

Εάν έχεις πάθος για την τεχνολογία και θέλεις μέσα από την πρακτική σου άσκηση να λάβεις μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών σου, στείλε μας το βιογραφικό σου εδώ cv@ots.gr

Στην OTS εκτιμούμε ιδιαίτερα το θετικό πνεύμα, την αυτενέργεια, την αυτο-παρακίνηση, την ανάληψη πρωτοβουλιών, και την επιθυμία για συνεχή μάθηση και ομαδική εργασία. Έλα να εργαστείς μαζί μας και να συμβάλλεις στο όραμα μας: να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων στις πόλεις

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την ομάδα μας πάτησε εδώ

 Αν θες να δεις πώς είναι η ζωή στην OTS ακολούθησέ μας στο Instagram

Be an OpenTech!