Ανακοινώθηκε η αναμενόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις», από την Κοινωνία της Πληροφορίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για μία από τις κομβικές δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0. και αφορά συνολικό προϋπολογισμό 90.000.000 ευρώ.

Η πρόσκληση αφορά 16 μεγάλους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, συν τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι Δήμοι θα κληθούν, εντός του επόμενου διμήνου, να υποβάλλουν στρατηγικό πλάνο για την μετατροπή τους σε «έξυπνες πόλεις».

Οι 17 Δήμοι είναι οι ακόλουθοι:

Αθηναίων,

Θεσσαλονίκης,

Πατρέων,

Ηρακλείου,

Πειραιώς,

Λαρισαίων,

Βόλου,

Περιστερίου,

Ρόδου,

Ιωαννίνων,

Χανίων,

Αχαρνών,

Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη,

Χαλκιδαίων,

Κορδελιού – Ευόσμου,

Καλλιθέας και

Τρικκαίων.

Ο οδηγός της ΚτΠ, περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα «έξυπνων» δράσεων το οποίο θα κληθούν οι πόλεις να εντάξουν στις προτάσεις τους. Περιλαμβάνει σημαντικούς άξονες της καθημερινότητας, όπως κινητικότητα (mobility), ασφάλεια, υγεία, διαχείριση ενέργειας, πολιτική προστασία και περιβάλλον, διαχείριση απορριμάτων (waste management) – υδάτινων πόρων, οικονομική ανάπτυξη, συμμετοχικότητα και συνδεσιμότητα.

Ο στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τις ελληνικές πόλεις, εξοπλίζοντάς τες με νέα μέσα, τα οποία θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος. Τα μέσα αυτά δεν θα περιορίζονται σε τεχνολογικές υποδομές, αλλά θα προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στους πολίτες. Θα απλοποιούν την καθημερινότητά των πολιτών αλλά και των φορέων που τους εξυπηρετούν.

Η υλοποίηση της δράσης των «έξυπνων πόλεων», τόσο για τις ελληνικές πόλεις, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα σημάνει για τους πολίτες μεταξύ άλλων:

α) Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας στις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες

β) Διευκόλυνση της κινητικότητας και δημιουργία συνθηκών ασφάλειας απέναντι σε φυσικές και άλλες καταστροφές

γ) Μείωση της ρύπανσης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η OTS, είναι δίπλα στο πλευρό των πόλεων, με πολυετή εμπειρία αλλά και καινοτόμες ιδέες και λύσεις, προκειμένου να προσφέρει αυτό που θα τις μεταμορφώσει σε πόλεις που έχουν επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@ots.gr

 

Διαβάστε την ανακοίνωση απο την Κοινωνία της Πληροφορίας εδώ