Αφιερωμένο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις ήταν το 15ο OTS Forum, το οποίο ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη, στο Grand Hotel Palace, το διάστημα 30/11 έως 2/12.

Στο 15ο OTS Forum, η OTS διηγήθηκε τη δική της ιστορία. Μια ιστορία δυναμική, η οποία ξεκίνησε 30 χρόνια πριν για να καταστήσει την εταιρεία πρωταγωνίστρια στην ψηφιακή πραγματικότητα των φορέων, σήμερα.

15ο OTS Forum: Η «καρδιά» της Δημόσιας Διοίκησης «χτυπάει» στη Θεσσαλονίκη

Στη διοργάνωση, η OTS είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί πάνω από 600 σύνεδρους, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, δημόσιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού καθώς και πλήθος κοινωνικοπολιτικών παραγόντων.

Συνεργάτες και συνοδοιπόροι στο όραμα της OTS για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, την αύξηση της παραγωγικότητας των Υπηρεσιών και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες από την εφαρμογή ψηφιακών πρακτικών.

Κάνουμε καλύτερο το αύριο των πολιτών, σήμερα! – Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα του 15ου OTS Forum

Η τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum περιλάμβανε Workshops, με στόχο, οι συμμετέχοντες, να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή γνώση πάνω στις Open1 εφαρμογές της OTS.

Βέβαια, τα «φώτα» έπεσαν στην ειδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε, με θέμα: «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με ορόσημο το 2030». Μέσα από έναν δημιουργικό κι εποικοδομητικό διάλογο των Αιρετών Διοικήσεων Ο.Τ.Α α’ και β΄ βαθμού, χαρτογραφήθηκαν οι επόμενες κινήσεις προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, π. Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για τα επόμενα βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Στις ομιλίες, με βασικό πυρήνα τον στρατηγικό σχεδιασμό Ψηφιακού Μετασχηματισμού για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις, συμμετείχαν οι: Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, Νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, Νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, το «παρών» έδωσε o Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Προμούσας. Ενώ για λογαριασμό του Δήμου Χανίων, στο 15ο OTS Forum παρευρέθηκε, πραγματοποιώντας εισήγηση, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αναστάσιος Αλόγλου.

Τις ομιλίες συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Γωγώ Μπαλή και Μαρία Σαμολαδά.

Όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό κι έγιναν, για τρεις ολόκληρες ημέρες, η ψυχή και ο λόγος της OTS, διοργανώσαμε μία βραδιά γλεντιού, κεφιού και διασκέδασης.

Καθώς, στην OTS, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί της κάνουν τη διαφορά, η μεγαλύτερη επιβράβευση ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας για την καταλυτική συμβολή του στη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου OTS Forum.

Η προετοιμασία του 16ου OTS Forum έχει ήδη ξεκινήσει…

Ακολουθήστε την OTS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, YouTube), για να παρακολουθήσετε όσα έλαβαν χώρα στο 15ο OTS Forum.

Ευχαριστούμε, για την υποστήριξη, τους Χορηγούς του 15ου OTS Forum:

Gold Sponsors: Cisco DT&S, COSMOTE, EY, HTE

Silver Sponsors: Alfaware, BLUE VALUE, Collectives, EuroConnect, fuelics, IntelliSoft, ΣΟΛ Crowe

Bronze Sponsors: ACS Services, Αlfanet, Crowdpolicy, Grant Thornton, INNOSEC

Media Sponsorship: GRTimes, Governet, ICTPLUS, ICTWEEKLY, cityhub, in, OT, TheOpinion