«Οι “Έξυπνες” Πόλεις δεν είναι το μέλλον, είναι το σήμερα», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, στις 10 Μαΐου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των “έξυπνων” πόλεων, ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, το οποίο προβλέπει τη διάθεση κονδυλίων συνολικού ύψους 320 εκατ. ευρώ. 

Οι Δήμοι της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, μέσα από μία “δεξαμενή” 40 προτάσεων, λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε ένας. Το μέγεθος του κάθε Δήμου και η ψηφιακή ωριμότητά του θα καθορίσουν τις επιλογές των λύσεων, προκειμένου να προσφέρουν στους πολίτες μία απλουστευμένη καθημερινότητα, απαλλαγμένη από περιττές συναλλαγές, μετακινήσεις και ταλαιπωρία. 
 
Η OTS, με τη μακρόχρονη εμπειρία της στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των φορέων, έχει ήδη καταθέσει την πρότασή τής, έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη, γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται λύσεις και δημιουργούνται υποδομές, με στόχο την παροχή υπηρεσιών 5ου επιπέδου.
H πρόταση της OTS για τις  δράσεις της “έξυπνης” πόλης, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών και στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου μέσα από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και ευφυών τεχνολογιών.

Περιλαμβάνει στον πυρήνα της τρείς κεντρικές δράσεις,  οι οποίες εντάσσονται στον ΑΞΟΝΑ| ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:

  • Επιχειρησιακή Συνέχεια– Εκσυγχρονισμός Προσαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός Βάσει Διαδικασιών
  • Εξυπηρέτηση Συναλλαγών Πολιτών και Επιχειρήσεων.

Συζητήστε μαζί μας για την πρότασή μας, στα 2310 590100 ή στο sales@ots.gr.