Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OTS, Σπύρος Παμπουκίδης, βρέθηκε καλεσμένος την Πέμπτη, 4 Μαΐου, στο νέο κανάλι της Ναυτεμπορικής όπου και μίλησε για το μέλλον του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Θα στοχεύσουμε στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Για την ανοδική πορείας της OTS και την ανάπτυξη των εργασιών της έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

H OTS επανασχεδίασε τα πληροφοριακά της συστήματα, τα προϊόντα Νέας Γενιάς Open1, τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και φιλοξενούνται σε υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους.

«Θα στοχεύσουμε στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο στόχος, να γίνονται όλα γρήγορα, εύκολα, απλά», επισήμανε αναφορικά με το μακρόπνοο σχέδιο της OTS.

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πετύχουμε»

Καθώς «ζούμε μία ψηφιακή επανάσταση», όπως ο ίδιος τονίζει, υπάρχει, πλέον, η κατανόηση από την πολιτική ηγεσία και τις επιχειρήσεις, η απαίτηση των πολιτών αλλά και τα χρήματα∙ παράγοντες που συμβάλλουν στην επίτευξη της ψηφιακής μετάβασης.

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πετύχουμε. Έχουν οι Δήμοι την πρόκληση, μπροστά τους, των Έξυπνων Πόλεων. Για να μπορεί να γίνει η ζωή στην πόλη άνετη, να βελτιώσουμε τη ζωή στην πόλη. Αυτή είναι η φιλοσοφία κι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλά σημεία σε αυτό. Η τεχνολογία, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζονται “έξυπνες” αποφάσεις», ανέφερε ο Σπύρος Παμπουκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της OTS.

«Θέλουμε να είμαστε εταιρεία που δίνει τις ευκαιρίες»

Σχετικά με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, ο Σπύρος Παμπουκίδης διευκρίνισε ότι, η OTS, συγκαταλέγεται στους οργανισμούς που παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης κι εξέλιξης στον τεχνολογικό κλάδο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Σε αυτό συντελεί και η στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τα πανεπιστήμια, αξιοποιώντας προγράμματα πρακτικής άσκησης.

«Θέλουμε να είμαστε εταιρεία που δίνει τις ευκαιρίες. Δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας, αναλαμβάνουμε εμείς το κόστος εκπαίδευσής τους», υπογραμμίζει.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: