Το Digital Economy Forum 2020 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του με απόλυτη επιτυχία.

Η OTS ήταν χορηγός για ακόμα μία χρονιά, στηρίζοντας το θεσμό που καταξιώνει και αναδεικνύει τις καλές πρακτικές στο χώρο της πληροφορικής.

Η φετινή χρονιά είχε μία επιπρόσθετη αξία καθώς ήρθε να επιταχύνει όλες εκείνες τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει μεν αλλά σίγουρα είχαν την ανάγκη μίας επιπλέον ώθησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες, ο καθένας από την δική του θέση, μίλησαν για τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να προχωρήσει χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει η ανάγκη για τους φορείς να υιοθετήσουν άμεσα και να αξιοποιήσουν εφαρμογές που θα  βοηθήσουν στην ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη διεκπεραίωση των διαδικασιών τους, όπως εφαρμογές διαχείρισης γραφείου κίνησης και στόλου οχημάτων, διαχείριση λαϊκών αγορών και φυσικά σύγχρονες εφαρμογές στο cloud που θα οδηγήσουν προς τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων» όπως η έξυπνη στάθμευση.  Τόνισε τη σημασία του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 130.000.000 προς Δήμους και Περιφέρειες και την πρόσκληση 08 για λύσεις έξυπνων πόλεων, το οποίο θα χτίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες παρέχοντας πλέον απομακρυσμένη εξυπηρέτηση όπου αυτό απαιτείται και θα ενισχύσουν την διοικητική τους ικανότητα.

Ο Α’ εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ και πρόεδρος της OTS, κύριος Σπύρος Παμπουκίδης,  συντόνισε τη θεματική με θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση 2030 και έκλεισε τονίζοντας  την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της πληροφορικής προς όφελος, πρωτίστως, όλων των πολιτών.