Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου η Beyond 4.0. με μεγάλη συμμετοχή από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιριών του ιδιωτικού τομέα αλλά και start -ups στον τομέα της πληροφορικής και του A.I.

Η OTS, παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση στο περίπτερο 15, παρουσίαση του Open1, της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα πρότασης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμωνΠαρουσίαση του Open1 της OTS σε εκδήλωση της Beyond 4.0.  Οι λύσεις που το απαρτίζουν, cloud και εξ ολοκλήρου στο web, αποτελούν μονόδρομο για τους φορείς που επιθυμούν να προχωρήσουν προς τον εκσυγχρονισμό τους.

 

 

Επίσης, η πρώτη εκδήλωση του Alliance for Smart Cities ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την κοινή παρουσία των οκτώ εταιριών-μελών, στην έκθεση Beyond 4.0.

Οι εταιρείες: Alfaware, ATC, Blue Value, Collectives, Crowd Policy, Plan Be, OTS & Aναβάθμιση ήταν εκεί, παρουσιάζοντας το κοινό όραμα, που έχει να κάνει με ένα βιώσιμο μέλλον για τις πόλεις και τον άνθρωπο, όπως αυτό ορίζεται από τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (SDG’s). Ο στόχος είναι απλός και κοινός για όλους τους συμμετέχοντες: Να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αιρετών, Δημάρχων και Αντιπεριφερειαρχών. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες των παραπάνω φορέων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και τα σχέδια για το άμεσο μέλλον προς αυτήν την κατεύθυνση. Με σκοπό πάντα να γίνει ευκολότερη η καθημερινότητα των ανθρώπων. Tην εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Καραμανώλης, Υπεύθυνος Τεχνολογιών και Καινοτομία της εταιρείας Crowd Policy.

Alliance for Smart Cities. Εκδήλωση παρουσίασης καλών πρακτικών

Έλαβαν χώρα οι παρακάτω εισηγήσεις καλών πρακτικών σε ελληνικούς Δήμους και Περιφέρειες:

-Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Γιουτίκα

-Μαρία Κουρή, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περ. Αττικής, «Η Ψηφιακή Περιφέρεια του Αύριο γίνεται πραγματικότητα … Σήμερα»

-Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, «Η καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης στο Δήμο Πλατάνια»

-Αθανάσιος Μασλαρινός, Δήμαρχος Βισαλτίας, «Δράσεις ψηφιακού Μετασχηματισμού και Smart Cities στο Δήμο Βισαλτίας»

-Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής & Καθ. Σάνδρα Κοέν, «Δήμος Φυλής: Ο 1ος Δήμος στην Ελλάδα που εφαρμόζει πιλοτικά τα νέα Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα βασισμένα στα IPSAS (ΠΔ 54/2018)»

-Ιωάννης Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου — Λασιθίου, «Ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και η καλή πρακτική agrolasithi»

-Θοδωρής Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου, Skiathos Voluntary Local Review: «Ο 1ος Δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΟΗΕ (Agenda 2030)»

-Αναστάσιος Aλόγλου, Αντιδήμαρχος Χανίων, «Λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δήμο Χανίων, στην υπηρεσία των πολιτών»

-Στάθης Κουτσοχήνας, Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, «Η ηλεκτρονική λύση του Δικηγορικού Συλλόγου στα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία για τον προγραμματισμό της προσέλευσης σε αυτά».

Φυσικά, η συμμαχία είναι δυναμική. Προσκαλούμε κάθε φορέα, επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο που θέλει να αναλάβει δράση, να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας.

Περισσότερα για τη συμμαχία των ανθρώπινων πόλεων του μέλλοντος:

www.allianceforsmartcities.gr