Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αλτρουισμού, αλληλεγγύης, αγάπης και ευθύνης που προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σου δίνει την ευκαιρία να:

  • Βοηθήσεις να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων με μια μόνο αιμοδοσία
  • Κάνεις τη διαφορά στην κοινωνία, βοηθώντας τους άλλους
  • Αναπτύξεις μια αίσθηση δέσμευσης και σύνδεσης με τους συνανθρώπους μας
  • Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει επάρκεια αίματος για εσένα, για την οικογένειά σου, για τους φίλους σου και για όποιον το χρειαστεί

Επιπλέον, η αιμοδοσία έχει σημαντικά οφέλη και στον οργανισμό του αιμοδότη καθώς:

Οι αιμοδότες έχουν 88% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή προσβολή, και αυτό οφείλεται στις επιδράσεις της αιμοδοσίας σχετικά με τα επίπεδα σιδήρου. Οι ερευνητές εξήγησαν: Επειδή υψηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα θεωρούνται ως παράγοντας κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η δωρεά αίματος θα μπορούσε θεωρητικά να μειώσει τον κίνδυνο, μέσα από τη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου του σώματος.

Οι τακτικοί αιμοδότες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο διότι μειώνεται η πηκτικότητα του αίματός τους.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στο American Journal of Public Health, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μείωση του σιδήρου στο αίμα, που πραγματοποιείται σε μια αιμοδοσία, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών.

 

Η 26η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους των γραφείων στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε όλο το προσωπικό, καθώς και συγγενείς και φίλους των εργαζομένων.