Με μεγάλη χαρά, η OTS ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως χρυσός χορηγός στο 15ο Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ), το τριήμερο 19-21 Απριλίου, στη Ξάνθη. 

Το ΣΦΗΜΜΥ αποτελεί το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από το 2007 και συγκεντρώνει πάνω από 1500 μελλοντικούς μηχανικούς, ειδικούς σε συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας και ελέγχου, υπολογιστές, τηλεπικοινωνίες και πληροφορική. Φέτος, το συνέδριο ταξιδεύει στη Ξάνθη, υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, σε μια χρονιά ιδιαίτερη για το πανεπιστήμιο που κλείνει τα 50 χρόνια του. 

Στο πλαίσιο του 15ου ΣΦΗΜΜΥ, μέλη της ομάδας της OTS θα δώσουν το «παρών» στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου προκειμένου να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν πάθος με την τεχνολογία. Καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εταιρικό περίπτερο της OTS, ώστε να ενημερωθούν για το έργο και τη δράση της. Συγχρόνως, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:30 θα διεξαχθεί ένα εταιρικό workshop βασισμένο στον τρόπο εργασίας των ομάδων της εταιρίας. Τέλος, την Κυριακή 21 Απριλίου, οι σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν 1:1 συνεντεύξεις με εκπροσώπους της OTS, στο πλαίσιο του Career Fair, και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης στην OTS. 

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο και να έχετε την ευκαιρία να μας γνωρίσετε, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.

Workshop 

Το Σάββατο 20 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα workshop από την OTS, ειδικά σχεδιασμένο για τους συμμετέχοντες του συνεδρίου, με τίτλο: Χτίζοντας Πόλεις Για Όλους”. Στη διάρκεια των 75 λεπτών, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.  

Με τη συμμετοχή τους στο workshop, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα αξιοποιήσουν τη μεθοδολογία SCRUM, μια μεθοδολογία με την οποία λειτουργούν οι ομάδες στην OTS. Αφού χωριστούν σε ομάδες και μέσα από επαναλαμβανόμενους γύρους θα εργαστούν ώστε να γεφυρώσουν τεχνολογικά τις δυσκολίες που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία στις πόλεις.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στο workshop “Χτίζοντας Πόλεις Για Όλους”, δηλώστε συμμετοχή εδώ.  

PreΣΦΗΜΜΥ 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το ΣΦΗΜΜΥ διοργανώνει τον καθιερωμένο διαγωνισμό preΣΦΗΜΜΥ για τη μετάδοση νέων ιδεών. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι “Assistive Technologies” και αφορά τεχνολογίες υποβοήθησης με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία. 

H OTS θα συμμετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της να προάγει την τεχνολογία που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων στις πόλεις. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Career Fair 

Τη Κυριακή 21 Απριλίου, εκπρόσωποι της OTS θα βρίσκονται στο Career@ΣΦΗΜΜΥ πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με φοιτητές που θέλουν να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές στον κλάδο της πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες για να πάρουν μια πρώτη εικόνα της αγοράς εργασίας και να εξοικειωθούν με τη διαδικασίας της συνέντευξης.