Το 2021 αναδείχθηκε σε μία χρονιά με συνεργασίες – ορόσημα για την OTS. Τριάντα νέοι Φορείς εμπιστεύτηκαν, μέσα στη χρονιά αυτή, την OTS και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει. Μερικοί από αυτούς είναι οι: Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Καβάλας, Δήμος Άργους Ορεστικού,  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δήμος Δεσκάτης, Δήμος Ρόδου, Δήμος Μυτιλήνης, Δήμος Νέστου, Δήμο Λεβαδέων, Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, Διεύθυνση Μεταφορών Δ. Θεσσαλονίκης – ΠΚΜ,  Οργανισμός Ανάπτυξη Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου και πολλοί άλλοι.

Στα μεγαλύτερα έργα αυτής της χρονιάς ανήκει ο συνολικός ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αμαρουσίου, του οποίου ανάδοχος ανακηρύχθηκε η OTS. Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για πρώτη φορά το πληροφοριακό σύστημα υλοποιείται εξ ’ολοκλήρου σε περιβάλλον web και θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G- Cloud). Θα αξιοποιηθεί η νέα γενιά των προϊόντων Open1, της OTS, τα οποία  καλύπτουν το σύνολο των επιχειρησιακών αναγκών του Δήμου.

Δύο ακόμα έργα εθνικής εμβέλειας που υλοποιήθηκαν μέσα στο 2021 και προσθέτουν αξία στην καθημερινότητας των πολιτών είναι το άυλο συναινετικό διαζύγιο μέσα από το gov.gr και η διεκπεραίωση γεγονότων αστικής κατάστασης από τους Έλληνες της διασποράς στον τόπο κατοικίας τους.

Η OTS, υλοποίησε τις προσαρμογές στο Πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» ώστε η πληροφορία της λύσης γάμου να συσχετίζεται με την αντίστοιχη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και να διεκπεραιώνεται μέσα από τη διαδικτυακή πύλη gov.gr, από τον Ληξίαρχο, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του Πολίτη.

Tα έμμισθα Προξενεία, πλέον έχουν πρόσβαση στο Μητρώο Πολιτών. Η ΟΤS προχώρησε στις απαιτούμενες προσαρμογές εντός του Μητρώου Πολιτών και η σύνταξη Ληξιαρχικών Πράξεων και η διάθεση αποσπασμάτων, γίνεται πλέον από το ίδιο το Προξενείο, σε πρώτο χρόνο, για τον Έλληνα του εξωτερικού.

Το Δεκέμβριο του 2021 η OTS ολοκλήρωσε με επιτυχία, για δεύτερη  φορά μετά το 2017, το έργο της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Η τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία του συγκεκριμένου έργου, επέτρεψε σε κάθε Έλληνα πολίτη εγγεγραμμένο στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, καθώς και σε κάθε ημεδαπό 16 ετών ή αλλοδαπό, να συμμετάσχει στην διαδικασία, σε οποιοδήποτε από τα 841 εκλογικά τμήματα της Ελλάδος ή του Εξωτερικού.

Τέλος, ένα μεγαλόπνοο έργο, έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, είναι η υλοποίηση του έργου «Ευαγόρας», της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Πρόκειται για το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων – μελών της. Το εν λόγω έργο έχει στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών εσωτερικής διοίκησης των Δήμων για άμεση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η OTS συμμετέχει στην κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε το έργο, συμβάλλοντας με την εμπειρία της τόσο σε τεχνολογικό, όσο και επιχειρησιακό επίπεδο. Η OTS, μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής λογισμικού στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της στο έργο αυτό, αποδεικνύει τη δυναμική της στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά.