Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα τα Ευρήματα Κατασταλτικού Ελέγχου, Ελεγκτικού Συνεδρίου σε Ο.Τ.Α. & Ν.Π., που πραγματοποιήθηκε απο την εταιρία Blue Value, με τη υποστήριξη και τη συμμετοχή της OTS.
Με περισσότερες από 70 συμμετοχές από φορείς από όλη την Επικράτεια, η εκπαιδευτική ημερίδα σήμανε την επιστροφή στις δια ζώσης εκδηλώσεις.
Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, για τον Προϋπολογισμό των Φορέων, τις Αναμορφώσεις, το Μητρώο Δεσμεύσεων, τη Διαχείριση Αποθήκης, τη Μισθοδοσία και τις Συμβάσεις. Εκτενής αναφορά έγινε επίσης και για θέματα εσόδων (τέλη ανταποδοτικά, κοινόχρηστων χώρων, διαφήμισης, παρεπιδημούντων, πρόστιμα, ΤΑΠ) αλλά και θέματα μισθωμάτων και ρυθμίσεις οφειλών.
Τέλος συζητήθηκαν θέματα νομοθεσίας που αφορουν πάγια, απογραφές, αποσβέσεις, διαχείριση ακίνητης περιουσίας αλλά η επιτακτική ανάγκη για εσωτερικό έλεγχο και οργάνωση των υπηρεσιών.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των αρμόδιων, προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες της οικονομικής διαχείρισης, να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στις υπηρεσίες που τα διαχειρίζονται.
Οι παριστάμενοι ανταλλάξανε απόψεις και εμπειρίες, απο τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στις υπηρεσίες τους. Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι πάντα να προσφέρεται το βήμα, ώστε να κοινοποιούνται οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται, όπως επίσης και να προσφέρεται το βήμα για εποικοδομητικό διάλογο.
Εισηγητές ήταν οι: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Blue Value, Γιώτα Λεπίδα, από την εταιρία OTS και η Άννα Ευσταθιάδου, από τη Blue Value.