Η OTS στηρίζει ως Χορηγός, το OT Forum, το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά φέτος με θέμα τις έξυπνες πόλεις.

To Meta Living OT Forum θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Ιουνίου και θα φιλοξενήσει καλεσμένους τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό.

Οι θεματικές αφορούν στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις. Από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη βιωσιμότητα, την αστική κινητικότητα, την ενεργειακή κατανάλωση, τη διατροφή, έως τις συνθήκες εργασίας, την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, την ασφάλεια χωρίς θυσία των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει έξυπνες λύσεις στις πόλεις και τους πολίτες, η OTS παραμένει αρωγός όλων των προσπαθειών για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών που αφορούν στις έξυπνες πόλεις.

Ο όρος smart cities- έξυπνες πόλεις, δεν είναι πλέον μία αόριστη έννοια. Οφείλει να περιγράφει την καθημερινότητα των πολιτών. Μία καθημερινότητα απαλλαγμένη από περιττές μετακινήσεις, με ψηφιακή παροχή υπηρεσιών προς όλους.

Η καθημερινότητα των πολιτών οφείλει να είναι εύκολη, ώστε να τους επιτρέπει να απολαμβάνουν αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Το πρόγραμμα του OT Forum μπορείτε να το βρείτε εδώ