Ένα άκρως δημιουργικό, απολαυστικό και πετυχημένο OTS Summer Camp έφτασε στο τέλος του σήμερα 31 Αυγούστου 2021.

Οι συμμετέχοντες, εκπαιδεύτηκαν για ενάμιση μήνα στο Scrum framework, την SQL, τη Java, την Angular και το Spring. Στόχος αυτών των εκπαιδεύσεων ήταν να εφαρμοστούν οι γνώσεις αυτές, σε ένα πραγματικό project – πρόκληση, όπως και έγινε. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υλοποιήσουν, μέσα σε δύο εβδομάδες, ένα project για το οποίο δούλεψαν σε ομάδες, με ενθουσιασμό και αναζήτησαν δημιουργικές λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Την τελευταία μέρα ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν πάνω σε αυτό, δίπλα σε μέντορες από την OTS, οι οποίοι τους βοήθησαν  συμβάλλοντας, συμβουλευτικά, στην εκπόνηση του σχεδίου τους.

Μέσα από αυτό τη δίμηνη διαδικασία εκπαίδευσης, εκτός από την εκπαίδευση που λάβανε οι προγραμματιστές που συμμετείχαν, παρακολούθησαν και εισηγήσεις από στελέχη της OTS πάνω σε θέματα όπως τη βάση Maria DB ή case studies – προϊόντα της OTS όπως την πλατφόρμα έξυπνης στάθμευσης ParkaLot. Αυτό αποσκοπούσε στο να τους εξοικειώσει, τόσο με το αντικείμενο ενασχόλησής τους αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας που υιοθετούν οι ομάδες στην OTS.

Οι συμμετέχοντες και από τις δύο ομάδες, πήραν μέρος στην παρουσίαση και δέχθηκαν ερωτήσεις για τον τρόπο που δούλεψαν αυτές τις δύο εβδομάδες υλοποίησης του project τους.

Ήταν μία σπουδαία εμπειρία για όλους μας, και επιθυμούμε σύντομα να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποιο OTS Camp.