Ο Σπύρος Παμπουκίδης, CEO της OTS, συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. H ημερίδα, με τίτλο: «Ελλάδα – Γαλλία: Διμερής Βιομηχανική Συνεργασία» έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Το επίκαιρο θέμα των νέων τεχνολογιών στις Έξυπνες Πόλεις συζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στο πάνελ, τους κυρίους:

  • Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών
  • Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών
  • Γρηγόρης Θεοδωράκης, Πρώην Γενικός Γραμματέαςτου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Florian TRENTESAUX, Διαχειριστής έργων Smart City BOUYGUES ENERGIES & SERVICES FRANCE
  • Μιχαήλ Κούπκας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης
  • Σπύρος Παμπουκίδης, CEO OTS S.A.

Οι συνομιλητές, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις θα μετατραπούν σε φιλικά περιβάλλοντα για τους πολίτες, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη σωστή αξιοποίηση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τις έξυπνες πόλεις, με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών κοινωνιών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι μια έξυπνη πόλη οφείλει να εξασφαλίζει ότι θα γίνεται διαρκώς εξυπνότερη, υποστηρίζοντας τη συνεχή αναβάθμιση των τεχνολογικών προγραμμάτων που διαθέτει και την κατάρτιση των ανθρώπων για λήψη γρήγορων και έξυπνων αποφάσεων.

Ο κύριος Σπύρος Παμπουκίδης επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας προοδευτικών πόλεων οι οποίες θα παρέχουν δυνατότητες στον πληθυσμό τους, ο οποίος ολοένα και θα αστικοποιείται. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον ανήκει στις πόλεις, καθώς πλέον υπάρχουν το τεχνολογικό υπόβαθρο, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης και οι πολίτες είναι ψηφιακά ώριμοι για να ενσωματωθούν στην νέα αυτή εποχή.

Έξυπνες Πόλεις_OTS - Helexpo