Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά ήρθε στο τέλος της και έδωσε τη θέση της στη χρονιά που σηματοδοτεί τα 30ά γενέθλια της OTS.

Μία ανασκόπηση στο 2022 δείχνει για άλλη μία φορά έργα ορόσημα, για τα οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

Περισσότεροι από 30 νέοι φορείς προστέθηκαν σε αυτούς που εμπιστεύονται την τεχνογνωσία και την πολυετή πείρα μας. Μεταξύ αυτών είναι και ο Δήμος Πειραιά. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτής της χρονιάς είναι ο  ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Πειραιά. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η νέα οικογένεια προϊόντων Open1, της OTS, θα εγκατασταθεί σε πλήρη ανάπτυξη στις υπηρεσίες του Δήμου.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης παρέχει τη δυνατότητα ψηφιακής πρόσβασης σε έξι νέες υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της Π.Κ.Μ. και οδηγεί στο Open1|Entrance. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά, και να παρακολουθούν την πορεία της εξέλιξής τους.

Ένα ακόμα σημείο-ορόσημο μέσα στο έτος είναι η ολοκλήρωση της μηχανογραφικής προσαρμογής για την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Δημοσίου Τομέα  (ΠΔ/54/2018) στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π). Αποτελεί ένα πρότυπο έργο, το οποίο την καθιστά τον πρώτο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης που εφαρμόζει το νέο λογιστικό σχέδιο (Π.Δ. 54) στο πληροφοριακό σύστημα Οικονομική Διαχείριση  της OTS.

Σημαντικό γεγονός μέσα στο 2022 αποτέλεσε και η ανάδειξη της ένωσης OTS – Netcompany Intrasoft ως ανάδοχος του μεγάλου έργου για την αναβάθμιση και συντήρηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των Καταστημάτων Κράτησης.

Δεν ξεχνάμε φυσικά τη δέσμευση της OTS για την παροχή λύσεων έξυπνων πόλεων. Λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Φέτος,  ολοκληρώθηκαν 2 έργα έξυπνης στάθμευσης, στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Η υλοποίηση έξυπνης στάθμευσης στην πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει περισσότερες από 600 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Στην πόλη των Χανίων, μετά την βραβευμένη λύση έξυπνης στάθμευσης για θέσεις ΑΜΕΑ, έρχεται η έξυπνη στάθμευση για το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων της πόλης, με την εφαρμογή ipark (ParkaLot) της OTS. Ακολουθεί η πόλη της Ξάνθης!

Τέλος, το 2022 συνοδεύτηκε από διακρίσεις και στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την OTS από την αρχή της έως και τώρα. Η εταιρεία πιστοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά ως “Great place to Work” αλλά και με το σήμα ισότητας “Share”. Καθώς αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και τη συνεργασία των ομάδων, αυτό μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της χρονιάς: τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

Καλή και δημιουργική χρονιά!