Ολοκληρώθηκε το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο διοργανώθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, από τις 2 έως τις 5 Απριλίου. 

Για ακόμη μια χρονιά, η OTS ήταν χορηγός του συνεδρίου, υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το πάθος μαθητών και εκπαιδευτικών για την τεχνολογία. Εκπρόσωποι της εταιρείας παρευρέθηκαν τη Πέμπτη 4 Απρίλιου και παρακολούθησαν παρουσιάσεις μαθητών σχετικά με εφαρμογές, ρομποτικά μοντέλα και έξυπνες συσκευές που υλοποίησαν. Παράλληλα, βραβεύτηκαν για τη στήριξη που παρέχει η OTS στο συνέδριο όλα αυτά τα χρόνια.  

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, το ΝΟΗΣΙΣ και το σωματείο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει στους μαθητές ερεθίσματα σχετικά με την επιστήμη και τις εφαρμογές της πληροφορικής. Παράλληλα, μέσω της παρουσίασης των δικών τους εργασιών, τους παρέχεται η δυνατότητα να καλλιεργήσουν τη δεξιότητα παρουσίασης ενώπιον του κοινού και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. 

Φέτος στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες και μαθητές όλων των τύπων σχολείων, ενώ παρουσιάστηκαν 164 καινοτόμες εργασίες πληροφορικής και ρομποτικής. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές για τις εντυπωσιακές ιδέες που παρουσίασαν, καθώς και για την άρτια υλοποίηση τους.

Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής