Η OTS υποστηρίζει τεχνικά για δεύτερη συνεχή φορά, την εκλογική  διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Την Κυριακή 5/12, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η προσέλευση ξεπέρασε τις εκλογές του 2017 και η διαθεσιμότητα του συστήματος διαπίστευσης των ψηφοφόρων, ανήλθε στο 99,2%.

Σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκε αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εφορευτικές επιτροπές, πάντα σε συνεννόηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, αποφάσισαν να συνεχιστεί κανονικά η ψηφοφορία, με την καταγραφή των ψηφοφόρων σε χειρόγραφες καταστάσεις.

Εν συνεχεία, έγινε καταχώρηση στο σύστημα διαπιστεύσεων για να υπάρχει πλήρης ταύτιση,  μεταξύ των ηλεκτρονικών διαπιστεύσεων και των χειρόγραφων καταστάσεων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές και η πιστή τήρηση των κανόνων, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, δίνονται κατ’ αποκλειστικότητα από την ΕΔΕΚΑΠ. Η Επιτροπή είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και της πιστοποίησης των αποτελεσμάτων.

Να σημειώσουμε, ότι το έργο υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από εθελοντές (χειριστές tablet, πρόεδροι, γραμματείς) σε συνθήκες πανδημίας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων από πλευράς ανταπόκρισης και αξιοπιστίας, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τεχνική πολυπλοκότητα και την πανελλαδική του εμβέλεια.

Η εταιρεία OTS θα υποστηρίξει και στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, την πιστή τήρηση των κανόνων της Επιτροπής με επαγγελματισμό, συνέπεια  και τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές.

 

 

Για την OTS

 

Σπυρίδων Παμπουκίδης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος