Σε κλίμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού ολοκληρώθηκε το 3ο OTS Roadshow της χρονιάς, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή, 5 Μαΐου, στο Electra Palace στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 30 Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, με τους εκπροσώπους αυτών να φτάνουν περί τους 100 συμμετέχοντες.

Οpen1: Η νέα γενιά cloud προϊόντων της OTS

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 3ου OTS Roadshow, στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας παρουσίασαν ένα μέρος των ψηφιακών λύσεων (Open1|Finance, Open1|Project 360ο, Open1|Decisions, Open1|HRMS, Open1|EasyPay, Open1|Property, Open1|Rentals, Open1|Land, Open1|Process, Open1|Entrance) απλούστευσης κι επιτάχυνσης των διαδικασιών, προς όφελος των πολιτών και των δημόσιων επιχειρήσεων κι οργανισμών.

Έμφαση δόθηκε, παράλληλα, στο Δημόσιο Λογιστικό με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 54/2018 και την εφαρμογή του μέσα από την Οικονομική Διαχείριση της OTS.

Από το OTS Roadshow δεν θα μπορούσε, σαφώς, να παραληφθεί κι η αναφορά σε θέματα που αφορούν στην Κυβερνοασφάλεια και στους τρόπους προστασίας και θωράκισης των υποδομών των Οργανισμών. Καθώς και πώς, σε περίπτωση φυσικής ή ανθρώπινης καταστροφής, εξασφαλίζεται η επιχειρησιακή συνέχεια.

Σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες σε Δήμους & Νομικά Πρόσωπα της Περιφέρειας Αττικής

Τα OTS Roadshows αποτελούν ένα βήμα αλληλοενημέρωσης κι ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εργαλείων.

Συνεργασία Δήμου Πειραιά & OTS

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Πειραιά στο 3ο OTS Roadshow της χρονιάς, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής, κος Μπούρμπος, αναφέρθηκε στη διττή ψηφιακή στρατηγική του Δήμου∙ αφενός στην αναβάθμιση και απλοποίηση του συνόλου των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Και, αφετέρου, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, επισήμανε ότι -χρησιμοποιώντας τα προσφερόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία- ήταν ένα μεγάλο βήμα, αλλά και, συνάμα, ρίσκο για τον Δήμο Πειραιά να μεταβάλει, τεχνολογικά, τις υποδομές του. O δίαυλος συνεργασίας με την OTS αποδείχθηκε επιτυχημένος ως προς την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού, λέγοντας ότι «Τα παιδιά της OTS έπεσαν με τα “μούτρα” σε αυτό».

ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Διαχείριση Ηλεκτρονικού Μητρώου Μελών της OTS

Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, κυρία Νικολαροπούλου, έκανε λόγο για τη χρήση των εφαρμογών της OTS που αφορούν στη διαχείριση των μελών και την ελεγχόμενη προσέλευση στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Παράλληλά, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με την εταιρεία, καθώς και το ενδιαφέρον που υπέδειξε η ΟTS για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων του Φορέα. «Μετά από δυο χρόνια, δεν τους “ενοχλούμε” πια. Με ένα κουμπί μπορώ να ξέρω, ανά πάσα στιγμή, τι γίνεται στο Νομικό Πρόσωπο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο 3ο OTS Roadshow.

Ανανεώνουμε το επόμενο ραντεβού, για το 4ο OTS Roadshow της χρονιάς, στις 26 Μαΐου, στο πλαίσιο της BEYOND Expo στη Θεσσαλονίκη.