Στο OTS Roadshow συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου, Γεώργιος Αγριμανάκης, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αναστάσιος Τσατσάκης, αναδεικνύοντας την κοινή πορεία του φορέα με την OTS στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο OTS Roadshow για το 2026 στο Ηράκλειο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα από όλη την Κρήτη.
Στο OTS Roadshow συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου, Γεώργιος Αγριμανάκης, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αναστάσιος Τσατσάκης, αναδεικνύοντας την κοινή πορεία του φορέα με την OTS στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί το ενιαίο πληροφοριακό σύστημα Οpen1 της OTS και ενισχύει τις υποδομές του, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της εταιρείας για τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών του και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Για τον Δήμο Ηρακλείου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ούτε μια απλή τεχνολογική αναβάθμιση. Είναι μια στρατηγική επιλογή διοίκησης, που στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με την OTS αποτελεί έναν πολύ βασικό πυλώνα αυτής της μετάβασης», επισήμανε κατά τη διάρκεια του OTS Roadshow ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου, Γεώργιος Αγριμανάκης.
Αναφερόμενος, μάλιστα, εκτενώς σε αυτήν τη συνεργασία με την εταιρεία, τόνισε: «Η ψηφιακή μετάβαση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Η σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων, η παρακολούθηση των εσόδων και των δαπανών, η διαφάνεια στη λογοδοσία απαιτούν σύγχρονα ψηφιακά και αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα.
Το νέο περιβάλλον, που δημιουργείται, επιτρέπει στον δήμο να λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη ακρίβεια. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη μας να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά, αξιοποιώντας δεδομένα και αυτοματοποιημένες διαδικασίες.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας. Είναι, πρωτίστως, θέμα κουλτούρας, εκπαίδευσης και στενής συνεργασίας με αξιόπιστους τεχνολογικούς εταίρους. Συλλειτουργούμε με τα στελέχη της OTS σε έντονους ρυθμούς».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αναστάσιος Τσατσάκης, χαρακτήρισε ως επίτευγμα την παρουσία ανθρώπων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων.
«Πίσω από τα συστήματα υπάρχουν οι άνθρωποι, και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα· άνθρωποι πρόθυμοι, γνωστικοί, με ηρεμία, ταπεινότητα, σύνεση και, κυρίως, με αυτογνωσία. Η συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα με την OTS, μας δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας».
Και συμπλήρωσε: «Θέλαμε να γίνει ο δήμος σύγχρονος, αξιόπιστος και φιλικός προς τον πολίτη, να μειώσουμε τις εξαντλητικές διαδικασίες. Είμαστε σε θέση, με ρεαλισμό να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη μετάβαση των φορέων στο νέο Λογιστικό Πλαίσιο της Γενικής Κυβέρνησης, με τους εισηγητές να εστιάζουν στη σύνταξη του ισολογισμού έναρξης και στη δημιουργία και επικαιροποίηση των βασικών λογιστικών Μητρώων.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι λύσεις της OTS που υποστηρίζουν τις διαδικασίες είσπραξης των δημοτικών Εσόδων και τη βελτιστοποίηση των μηχανισμών βεβαίωσης αυτών, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση στην παρακολούθηση και τακτοποίηση των οφειλών.
Διεξοδική αναφορά έγινε και στον εκσυγχρονισμό διαχείρισης κλήσεων και παραβάσεων, προβάλλοντας τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία ενισχύει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών του φορέα: από τη βεβαίωση της παράβασης μέχρι την αυτόματη ενημέρωση του πολίτη και τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής πληρωμής, καταργώντας τις χρονοβόρες χειρόγραφες διαδικασίες.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις, που περιλάμβαναν την παρακολούθηση Συμβάσεων, την ενημέρωση και παρακολούθηση του Μητρώου Παγίων και τη διαχείριση Αποθήκης.
Η διοργάνωση των OTS Roadshows εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων της OTS, με στόχο τη διαρκή παρουσία της δίπλα σε πελάτες και συνεργάτες. Το 2ο OTS Roadshow 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου.
Δηλώστε συμμετοχή: https://forms.office.com/e/Q8xEyx2B5y.





