Ολοκληρώθηκε χθες 12 Απριλίου η πρώτη μέρα του Συνεδρίου για τις Πόλεις του Μέλλοντος, του οποίου silver sponsor ήταν η OTS. Το συνέδριο διοργάνωσε το DT&S σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Τρικκαίων.

Κεντρικό πυλώνα του συνεδρίου αποτέλεσε ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων, για πιο φιλικές, πράσινες και έξυπνες πόλεις. Σε εισηγήσεις που πραγματοποίησαν τόσο πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και εκπρόσωποι ξένων χωρών έγινε λόγος για τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα δώσουν την ώθηση προς την ψηφιακή μετάβαση των πόλεων.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα αξιοποιηθούν από τους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, αναφέρθηκαν εκτενώς, καθώς θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την υλοποίηση των έργων αυτών. Σε αυτά συγκαταλέγονται προγράμματα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Λύσεις, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται, παρουσιάστηκαν μαζί με τα οφέλη που οι πολίτες και φορείς αποκομίζουν από αυτές.

Ο Δρ Γιώργος Αποστολόπουλος  από την OTS, συμμετείχε στο πάνελ με  θέμα: “Έξυπνες λύσεις,  Υπηρεσίες, Πλατφόρμες και η Λειτουργία τους”. Εκεί, οι συμμετέχοντες μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες από τη πορεία της μετάβασης προς μία καθημερινότητα με ψηφιακές, απλουστευμένες διαδικασίες. Ανέφεραν τα «συστατικά» μίας «έξυπνης» πόλης για μια καθημερινότητα όπου οι ψηφιακές υπηρεσίες θα γίνονται όλο και πιο προσβάσιμες και κατανοητές.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί σήμερα 13 Απριλίου, στην πόλη των Τρικάλων.