Το τριήμερο 19-21 Απριλίου, η ομάδα της OTS συμμετείχε ως χρυσός χορηγός στο 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ). 

Εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν στη Ξάνθη και δώσανε το “παρών” στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους φοιτητές και στις φοιτήτριες το έργο και τη δράση της OTS, καθώς και τις τεχνολογίες που αξιοποιεί. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και για τις ευκαιρίες Πρακτικής Άσκησης και Επαγγελματικής Εξέλιξης στην ομάδα της OTS. 

“Χτίζοντας Πόλεις για Όλους” εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία SCRUM 

Επιθυμώντας να προσφέρει μια βιωματική εμπειρία του τρόπου οργάνωσης και εργασίας των ομάδων της, η OTS διοργάνωσε, το Σάββατο 20 Απριλίου, το workshop “Χτίζοντας Πόλεις για Όλους”. Κύριο θέμα του συγκεκριμένου workshop ήταν η εύρεση λύσεων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στις σύγχρονες πόλεις. 

Προκειμένου να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, οι ομάδες αξιοποίησαν τη μεθοδολογία SCRUM. Μέσα σε 75 λεπτά, αφού οργανώθηκαν σε ομάδες, σχεδίασαν τις λύσεις τους δημιουργώντας συστήματα για θέσεις έξυπνης στάθμευσης και εφαρμογές εύρεσης εργασίας για συμπολίτες μας με αναπηρία. Κινούμενοι με δημιουργικότητα και ευελιξία προσομοίωσαν τις ιδέες τους με Lego, τις οποίες παρουσίασαν σε όλους τους συμμετέχοντες στο τέλος του workshop. Όλοι και όλες ενθουσιαστήκαν με τις δημιουργικές ιδέες που υλοποίησαν, αξιοποιώντας την τεχνολογία για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία στις πόλεις.

Workshop OTS ΣΦΗΜΜΥ Workshop OTS

 

 

 

 

 

 

 

 

1:1 Συνεντεύξεις στο πλαίσιο του Career Fair

Τη Κυριακή 21 Απριλίου, ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με μέλη της ομάδας της OTS. Με τη συμμετοχή τους στο Career@ΣΦΗΜΜΥ, παρουσίασαν τον εαυτό τους, βίωσαν την εμπειρία μιας επαγγελματικής συνέντευξης και ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο της πληροφορικής και συγκεκριμένα στην OTS. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους νέους και τις νέες για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για την εταιρεία μας και τη συμμετοχή τους στο workshop μας, αλλά και τους διοργανωτές του ΣΦΗΜΜΥ για την εξαιρετική συνεργασία και φιλοξενία. 

Δίνουμε ραντεβού ξανά στο 16ο ΣΦΗΜΜΥ.

Το περίπτερο της OTS Εκπρόσωποι της OTS