Στην εποχή ενός ταχέως εξελισσόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, η φιλοσοφία μιας εταιρείας αποτελεί το «απόσταγμα» των βασικών αξιών και πρακτικών που τη διέπουν.

H στελέχωση, με το αρμόδιο προσωπικό στις κατάλληλες θέσεις, είναι το νευραλγικό κομμάτι που έχει να διεκπεραιώσει το τμήμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού κάθε οργανισμού, με σκοπό να διασφαλιστούν η σταθερότητα κι ο ρυθμός ανάπτυξής του.

Πληθώρα εταιρειών επιδιώκουν να εμφυσήσουν στους υποψήφιους ενδιαφερόμενους την κουλτούρα τους -από την αρχή της δυνάμει συνεργασίας τους- προκειμένου να επιτευχθεί το εταιρικό «ταίριασμα» με την ιδεολογία και την αποστολή που καθεμία εκπροσωπεί. Είναι, άλλωστε, κομβικής σημασίας η στρατηγική επάνδρωση ενός φορέα, με προσωπικό ανταποκρινόμενο στις οποιεσδήποτε τεχνικές δεξιότητες.

Σε μία διμερή, απαιτητική αγορά εργασίας, εξίσου καίρια είναι και για τον ίδιο τον υποψήφιο αυτή η ολιστική γνώση για την ομάδα στην οποία πρόκειται να ενσωματωθεί. Να έχει, δηλαδή, όλη την πληροφορία διαθέσιμη, ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή/και πληροί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο νέο εργασιακό σώμα.

Ποιος κρίνεται, όμως, ως ο καταλληλότερος να διηγηθεί την ιστορία του, εάν δεν είναι τα ίδια τα μέλη της εκάστοτε εταιρείας; Και πώς μπορεί αυτό να εκπληρωθεί αμεσότερα;

Εμπλεκόμενες εταιρείες,  σε Career Fairs & Events, στοχεύουν σε μία τετ α τετ διαδραστική επαφή με κάθε υποψήφιο. «Ξεδιπλώνοντας» τις αντιπροσωπευτικές τους αρχές, δημιουργούν ισχυρότερους δεσμούς με τους συμμετέχοντες κι η ανταλλαγή των μηνυμάτων, και από τις δύο πλευρές, καθίσταται αντικειμενικότερη και πιο γνήσια.

Μεταξύ των διαδικασιών recruitment and resourcing, λοιπόν, για ένα εύρυθμο εργασιακό περιβάλλον…επίλεξε αυτούς που θα επέλεγαν εσένα!

 

Δέσποινα Δαϊλιάνη

ΟTS, Business Development Consultant

Δημοσιογράφος