Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το Xmas Camp για τα παιδιά των εργαζομένων της OTS, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το Xmas Camp πραγματοποιείται τις ημέρες των γιορτών που τα σχολεία είναι κλειστά και έχει ως στόχο τόσο την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όσο και την γνωριμία τους με το εργασιακό περιβάλλον των γονιών τους, μέσω του παιχνιδιού και της μάθησης.

Αξιοποιώντας λοιπόν δημιουργικά τις ημέρες των διακοπών, τα παιδιά που συμμετείχαν στο Xmas Camp είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές περιλαμβάναν την επίλυση γρίφων μέσα από μικρά escape rooms, άσκηση, χορό, yoga και πολλά ομαδικά παιχνίδια με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως το ζήτημα της ανακύκλωσης, καλή διατροφή κ.α. Επίσης, η ρομποτική είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μια χρονιά, με τα παιδιά να κατασκευάζουν μηχανισμούς και ρομπότ και να ανακαλύπτουν βιωματικά την ιστορία της τεχνολογίας. Μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες, οι μικροί μας συμμετέχοντες απασχολήθηκαν δημιουργικά από έμπειρους επαγγελματίες, ανακάλυψαν τη χαρά της δημιουργίας νέων φιλιών, βίωσαν τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας και γνώρισαν τον χώρο εργασίας των γονιών τους.

Η OTS έχει αποκτήσει το σήμα Ισότητας SHARE, δεσμευόμενη να προωθεί την ισότητα μεταξύ των φύλων στον εργασιακό τομέα και να διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της. Η υποστήριξη του ρόλου της γονεϊκότητας για όλους τους/τις εργαζομένους/ες της OTS, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει θεσπίσει γονικές παροχές, όπως επιπλέον άδειες μητρότητας και πατρότητας, επιδόματα παιδιών, υποτροφίες για τα παιδιά των εργαζομένων που επιτυγχάνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.