Ήταν 1977, τότε που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θέσπισε την 8η Μαρτίου ως Ημέρα της Γυναίκας. Αν και η ιστορία της παγκόσμιας αυτής ημέρας ξεκινά τον Φεβρουάριο του 1909 από τη Νέα Υόρκη, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών κατοχύρωσε επίσημα την 8η Μαρτίου ως μια ημέρα για να αναδείξει τα προβλήματα και να ενισχύσει τα δικαιώματα των γυναικών. 

Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι: “Invest in women: Accelerate progress”. Στόχος της εκστρατείας είναι να ενισχύσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να υπογραμμίσει ότι η ισότητα μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη προς την επιτυχία.  

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το φετινό θέμα, εδώ: Invest in women: Accelerate progress 

Από την ίδρυσή της πριν από 31 χρόνια, η OTS πορεύεται με κύριο γνώμονα την ισότητα και την αξία της διαφορετικότητας. Παρά τον ανδροκρατούμενο χαρακτήρα του κλάδου της πληροφορικής και της τεχνολογίας, η OTS επενδύει στις γυναίκες που έχουν πάθος για την τεχνολογία, έχοντας στο ενεργητικό της 109 γυναίκες, αντιπροσωπεύοντας το 46% του συνολικού ποσοστού των εργαζομένων. Ειδικότερα, 14 από τις 32 θέσεις ευθύνης της εταιρείας, εκπροσωπούνται από γυναίκες. 

Εκτός από τη συνεχή παροχή νέων θέσεων εργασίας, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες, η OTS δεσμεύεται να παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας. Στα αποτελέσματα της εξωτερικής έρευνας ικανοποίησης προσωπικού από τον οργανισμό Great Place to Work, το 97% των γυναικών της εταιρείας επιβεβαίωσαν πως αισθάνθηκαν ευπρόσδεκτες στην ομάδα από την πρώτη ημέρα εργασίας. Επιπρόσθετα, το 94% των γυναικών δήλωσε πως η διοίκηση τις εμπιστεύεται στην εργασία τους, ενώ το 95% πιστεύει πως παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. 

Αναγνωρίζοντας την αξία της οικογένειας, η OTS έχει θεσπίσει μία σειρά παροχών ουσιαστικής υποστήριξης της γονεϊκότητας και του θεσμού της οικογένειας. Έτσι, σε όλες τις νέες μητέρες παρέχονται 2 μήνες άδειας με αποδοχές, επιπρόσθετα στην άδεια μητρότητας που ορίζει ο νόμος, ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα τους ζωή, αλλά και στους νέους πατέρες παρέχονται 2 επιπρόσθετες εβδομάδες άδειας με αποδοχές, σε αυτό που ορίζει ο νόμος. 

Τέλος, σημαντικό ορόσημο της μακροχρόνιας πορείας των γυναικών της OTS αποτέλεσε η φετινή βράβευση των Loyalty Awards, μιας τελετής για την αναγνώριση της αφοσίωσης και της συνεισφοράς των εργαζόμενων της εταιρείας για πάνω από 20 χρόνια. Εκεί, 8 γυναίκες βραβεύτηκαν, μεταξύ άλλων, για τη συμβολή τους στο όραμα της OTS, για όλα αυτά τα χρόνια.